Националният отбор за момичета за момичета до 16-годишна възраст ще загрее с още една контрола срещу Румъния утре, преди началото на европейското първенство за тази възраст, домакин на което е София.

Турнирът започва официално на 15 август. Той се провежда у нас и с помощта на спонсорите – Корпорация „Развитие“, „Евроинс“, „Мазда“, „София – европейска столица на спорта“.

Мачът срещу Румъния на 12 август е с начален час 18.00 и ще се играе в зала „Универсиада“. Именно в това спортно съоръжение българките, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, ще изиграят двубоите си от груповата фаза на турнира, като всеки един е с начален час 18.15. Първият сблъсък на момичетата ни е с Украйна, следват мачове с Холандия в петък, със Северна Македония в събота и с Люксембург във вторник (20 август).

На 17 август за мача на момичетата ни срещу Северна Македония БФБаскетбол ще продължи с честванията на 100 години баскетбол в България, като организира нова Среща на поколенията. Със специален коктейл ще бъдат почетени всички онези над 100 легендарни момичета, оставили имената си в славната история на женския ни баскетбол с участия на европейски и световни първенства за жени и Олимпийски игри, а също и техните треньори.

Още четири отбора ще пристигнат по-рано в столицата, за да завършат подготовката си у нас. Контроли в зала „Триадица“ ще играят Португалия и Швейцария на 12-ти и Ирландия – Норвегия на 13 август.

Източник: БФБ