С две победи над Северна Македония загряха националките на България, родени след 2005 г. 14-годишните момичета гостуваха в Крива Паланка и записаха два успеха – със 79:47 и 83:67 над съперника си. Мачовете бяха част от подготовката на тима, воден от Маргарита Маринкова и Калина Попянкова, за силния турнир Словения Бол. В Словени градец България е в група с домакините, Босна и Херцеговина, Израел и Полша.

Турнирът в Словения започва на 15 август. Първият им мач е срещу домакините, а вечерта в деня на откриването срещат и Босна и Херцеговина. На 16 август откриват програмата срещу Израел, а след това играят с Полша. На 17 август са предвидени полуфиналите, а на 18-ти – финалите на турнира. До ден ще бъде определена и окончателната група от състезателки, на които Маринкова и Попянкова ще разчитат.

След втората контрола в Северна Македония българките се прибраха в Самоков, а оттао ще тръгнат за Словения с автобус, за да започнат участието си. Те избързаха с прибирането си, за да гледат прякото предаване на ФИБА на полуфинала, с който каките им от националния отбор за жени до 20-годишна възраст се класираха за финал на европейското първенство,  Дивизия Б в Косово.

Източник: БФБ