А1 Академик София направи още една крачка при залагането на млади играчи в своята селекция. За тима от Правец ще продължи да играе в близко бъдеще и младежкият ни национал Костадин Лазаров.

193-сантиметровият гард вече подписа първия си професионален договор с клуба. Споразумението между двете страни ще бъде за срок от 4 години, съобщават от Академик чрез официалната си Фейсбук страница.

“Лазаров е един от най-талантливите ни млади играчи и за ръководството на клуба оставането му при нас е радостна новина. Напред, Коце! Ние вярваме в теб!”, категорични са от Академик.

Костадин Лазаров e роден на 8 ноември 2000 г. в София. На играта се отдава в школата на Сити Юнивърсити под ръководството на треньора Иван Коцев. През последната година и половина е част от състава на Академик, а негов треньор е бившият национал Георги Давидов. Съвети младока получава и от легендата Петко Маринов.

През 2018/2019 Костадин Лазаров достига до полуфинал в турнира за Купата на България с Академик, а освен това игра в НБЛ и във втората формация на тима, с който стана шампион в А група. Той записва средно по 8.7 точки, 1.9 борби и 1.8 асистенции в общо 63 срещи.

Костадин Лазаров бе част и от националния ни отбор за младежи 20 години, който се нареди на пето място на европейското първенство, Дивизия Б в Португалия.