ЦСКА Москва продължава със селекцията за новия сезон. Шампионът в Евролигата си осигури услугите на бившия възпитаник на Уичита Стейт Рон Бейкър, който сложи подписа си под договор за година с клуба.

 

Вълнувам се от тази възможност, която ЦСКА ми предоставя. След като говорих с Димитрис Итудис и с Кайл Хайнс, мисля, че ще се впиша в това, което значи този клуб”, казва Рон Бейкър, който през есента ще дебютира в турнира на богатите с московчани.

 

26-годишният гард не попада сред избраниците в драфта през 2016 г., но си осигурява място в ростера на Ню Йорк чрез Лятната лига. За Никс има общо 92 двубоя през последните почти три години. За кратко носи екипа на Вашингтон, като реализира средно по 3.1 точки, 1.4 борби и 1.8 асистенции в най-силното първенство в света.

Рон Бейкър стана вторият играч от НБА, който се присъедини към ЦСКА Москва през това лято след Костас Куфос. Списъкът от нови попълнения на руския гранд се допълва от Янис Стрелникс, Дарън Хилиард и Йоханес Войтман, а нови договори подписаха Кайл Хайнс, Уил Клайбърн и Семьон Антонов.