Цветомир Чернокожев изпрати страхотно представяне на европейското първенство, Дивизия Б в Португалия. Младежкият ни национал приключи турнира като лидер в две важни индивидуални класации, оставяйки зад себе си конкуренцията. 

19-годишният баскетболист стана Реализатор №1 в надпреварата, като приключи със средно по 21.1 точки във всичките седем двубоя на България. Той стигна до това постижение със средна успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 46%, както и с по 22% от тройката и с по 74.5% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Цветомир Чернокожев стана Най-добър борец на европейското в Дивизия Б, овладявайки по 11.7 отскочили от двата ринга топки на среща или по 5.9 в защита и 5.8 в нападение. Най-доброто му постижение си остава 17-те борби в 1/4-финала срещу Русия.

Освен това, Цветомир Чернокожев финишира като втори по минути – със средно по 34.5 мин. на среща, четвърти по ефективност – със средно по 21.7 и единственият с 6 дабъл-дабъла на шампионата.

След 5-тото място на България днес, Португалия завоюва златото в Дивизия Б при 20-годишните тази година, след като във финала у дома не остави шансове на Чехия със 73:57. За победителите над всички бе Рафаел Лисбоа с 21 точки, 7 борби и 6 асистенции, като той стана и MVP на турнира.

Третото място остана за Белгия, която се справи с Русия с 88:80. Първите три отбора ще играят в Дивизия А през 2020 г.