Константин Папазов празнува днес своя 52-ри рожден ден, почивайки в съседка Гърция. Пред “Тема Спорт” наставникът говори за личния си празник, както и за бъдещето на Левски Лукойл и за националния отбор.

“Навремето си мислех, че човек, като стане на 50, е много стар, но всъщност не е така, или поне ми се иска да не е така. Чувствам се добре, спортът помага много в това да се чувстваме по-млади, отколкото сме. Емоциите, които изживяваме, са в основата на това чувство, динамиката ни се отразява положително. Пожелавам си да съм жив и здрав, това е най-важното. И семейството ми. След семейството идват традициите и желанията – Левски да се върне на мястото си, независимо че то не е запазено. Надявам се, че ще се върнем по най-добрия начин. Няма да бъде лесно, но затова е и по-сладко, когато се постигне”, казва Тити Папазов.

Аз мога само да съм благодарен на този етап от работата ми с Вальо Златев и със Стойков за условията, които съм получил като треньор. Разбрали сме се до края на месеца да уточним някои неща, включително и каква ще е моята позиция в клуба Така че все още нищо конкретно не се случва по въпроса със селекцията. така се разбрахме, че до края на месеца ще вземем решение как ще процедираме през следващата година. При всички случаи времето помага да се направи по-задълбочен анализ и да не сме подвластни на емоцията. Знаете, че в последните 17 години само два пъти Лукойл не е ставал пръв, така че този навик на успех си има и своите минуси. Загубите се приемат трудно и в това няма нищо лошо. В никакъв случай не мога да се срамувам за изминалия сезон, но не мога и да съм щастлив от неговия епилог. Може да свършиш прекрасно много неща, но накрая остава горчивината от неуспеха. В спорта има само един победител и е нормално да искаме да сме ние и да ни боли, когато не сме. Трябва да се правят реални оценки на случилото се и къде сме сбъркали, защото грешките са, за да могат да бъдат поправени. Опасно е, когато биват повтаряни, допълва наставникът на столичани.

"За да бъда обективен, изцяло всичко в съзнанието ми е насочено в посока Левски. Като бях по-млад, смятах, че върхът в треньорската практика е да си треньор на националния отбор. Но в този момент съм концентриран в Левски. Има време, още повече сега с отлагането на квалификацията, но аз смятам, че не е на дневен ред. Човек не трябва да казва никога, но към днешна дата националният отбор трябва да е приоритет на друг треньор. За съжаление в България не може да си го позволим, но треньорът на националния отбор трябва да е свободен и да мисли само за него. Не ме разбирай погрешно, Любо Минчев се справи прекрасно и за мен беше изненада неговото решение. Твърдя, че той бе най-доброто продължение, защото постави една основа на отбор, който носеше радост. Не сме постигнали нещо грандиозно, но трябва да сме обективни на база потенциала, с който разполагаме. Много малко не ни достигна, за да направим значими успехи. Държахме се достойно и имахме отборен дух. В някои мачове бяхме лишени от Бост и Сашко Везенков. Беше нормално да продължи, но той също носи огромно напрежение и отговорност към Берое. Това обаче не са неща, които аз мога да коментирам. Отговорността сега пада върху Глушков."

"Най-важното е да се продължи това, което бе поставено като основа от Любо Минчев. Имаме добри момчета, смятам, че видимо има израстване в мисленето на повечето национални състезатели, за професионалното им отношение, работата през лятото. Това ще е плюс. Надявам се, че ще бъдем поставени в по-добро ниво на европейската квалификация и при малко по-голям късмет на жребия, имаме съвсем реални шансове да се класираме. Нещо, което е напълно постижимо за нашето ниво и трябва да сме обективни, че там няма да можем да предложим нещо драстично, но самото присъствие ще даде положителен тласък. Който и да е треньор, ще му помогнем с каквото можем”, коментира Тити Папазов.