След като стана ясно, че Кауай Ленърд ще продължи в Клипърс, то изглежда той ще получи сериозно подкрепление. Според ESPN, “ножиците” сa договорили трейд с Оклахома, от който ще получат Пол Джордж.

 

В замяна Тъндър ще вземат Данило Галинари, Шей Гилджъс-Александър, четири незащитени избора в първия кръг на драфта, един защитен и два пика, които могат да бъдат разменени.

Пол Джордж ще се присъедини към Клипърс, след като прекара последните две години в Оклахома, където си партнираше с друга суперзвезда в лицето на Ръсел Уестбрук. Усилията на двамата обаче не донесоха мечтаната титла на "гръмотевиците" и изглежда бившият възпитаник на Фресно Стейт ще търси нови варианти за себе си.

29-годишният Пол Джордж има общо девет сезона в НБА, като по-голямата част от тях прекара в Индиана. На сметката си той има още 6 участия в Мача на звездите, селекция в Идеалния отбор на лигата през миналия сезон. Става лидер по откраднати топки през 2019 г. Най-прогресиращ играч в НБА през 2013 г. Златен олимпийски медалист със САЩ от Рио 2016.

През миналия сезон Пол Джордж реализира средно по 28 точки, 8.2 борби и 4.1 асистенции в общо 82 мача на Оклахома в НБА

Вижте го сами: