Националът на България Александър Везенков пристигна в Разград специално по покана на Вълци-Разград. Той присъства на вътрешен турнир на школата, който се превърна в истински баскетболен празник с участието на над 100 състезатели от 3-ти до 7-ми клас.

Крилото на гръцкия гранд Олимпиакос се обърна с вдъхновяващи думи към децата, като им сподели, че успех без труд няма, затова те трябва да продължават да тренират усилено, да се стремят да постигат резултати и в тренировките, и в училище, както и да не забравят да се забавляват, защото баскетболът преди всичко е едно голямо удоволствие.

Възхищение се четеше в погледа на младите баскетболисти и именно това бе целта на организаторите, които от по-малко от година работят усилено да запалят децата в региона да играят баскетбол. Вълци-Разград посветиха и този свой турнир на 100-годишнината на българския баскетбол и в този контекст за пореден път поставиха във фокуса развитието на детско-юношеския баскетбол в търсене на талантите.

Заедно с Александър Везенков кратка демонстрация на терена направи и баскетболистът на Черно море Тича Мартин Йорданов, който подкрепя Вълци-Разград от самия старт. Двамата дълго раздаваха автографи и се снимаха с развълнуваните деца, които пък от своя страна бяха подготвили специален подарък - плакат с пожелания и тениски за момчетата, с които ги направиха част от отбора.

Днешният ден бе кулминацията на всички вътрешни турнири през сезона. Те бяха осъществени, благодарение на всички поддръжници на школата в лицето на генералния спонсор Амета с тяхната марка „Лудогорско пиле“, съмишлениците от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“ и фондация „Америка за България“, както и всички частни дарители, родители и деца.