Кметът на Община Варна Иван Портних награди шампионите на България по водна топка и баскетбол, съобщава Moreto.net. Треньорите получиха специални плакети за постигнатите високи успехи.

На тържеството присъстваха шампионите по баскетбол до 16 г., които спечелиха и Купата на страната тази година. При 19-годишните варненци приключиха със сребърни медали от държавното първенство и Купата на България, а 12-годишните са бронзови медалисти. Треньор на шампионите е Георги Бакалов. Той получи плакет от кмета на града. Такива плакети заслужиха шефът на детско-юношеската школа на Черно море Тича Спас Натов и президентът на клуба Георги Ганчев. От своя страна Георги Ганчев връчи на кмета шампионски медал и баскетболен екип с името на кмета изписано на гърба на фланелката с №1.

Ватерполистите на КПС Варна станаха шампиони при 19-годишните и спечелиха сребърни медали при мъжете тази година. Треньор на отбора е Найден Найденов. Присъства и отборът 11-годишни, които също са шампиони на България. Тази възраст се води от треньора Велимир Цветков. Двамата треньори също бяха наградени от кмета, който им благодари за успехите и им пожела да продължават да прославят Варна.

Източник: Moreto.net