КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финалистът за Купата на България Берое влезе в четворката на НБЛ, където заедно с отборите на шампиона Левски Лукойл и на Рилски спортист, очаква името на последния полуфиналист и бъдещ свой съперник. Той ще бъде излъчен от дуела между Спартак Плевен и Балкан. Берое взе с лекота и втората среща в Ямбол, този път с 99:64.

НАЙ-ДОБРИ: Евгени Иванов с 15 точки бе най-резултатен за отбора на Иван Чолаков. С 11 точки напусна терена в зала "Диана" Стоян Петков, а други двама негови съотборници - Александър Матушев и ЛаРон Смит реализираха по 10. С по 10 борби се отличиха и Петков, и Смит.

За гостите от Стара Загора над всички за категоричната победа бяха двама - Александър Янев с 18 точки и 10 борби, както и американецът Конър Франкамп също с 18 точки. Тихомир Желев с 14 точки и Николай Стоянов с 12 точки допълниха силното нападение на тима на националния селекционер Любомир Минчев.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Ямболии се бориха, до колкото им позволяха силите. Те обаче допуснаха 23 технически грешки срещу 16 за Берое, освен това изгубиха и битката в подкошието с 38 овладени топки срещу 45 за съперника. Огромен проблем за Ямбол бе и отвратителния ден в стрелбата от тройката - едва 3 отбелязани тройки от 16 опита и 18% успеваемост срещу 11/31 и 35% за Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ - БЕРОЕ