Тази седмица в българския баскетбол ще бъде подвластна на полуфиналите за Еfbet Купата на България. В тях един срещу друг ще излязат Левски Лукойл срещу Академик Бултекс 99 и Берое срещу Академик София.

Мачовете са днес от 19.00 ч. в зала “Универсиада” в София и в зала “Общинска” в Стара Загора, а реваншите ще бъдат на 16 февруари в Пловдив и Правец. По регламент, се играе до 2 победи или при разменени успехи под внимание се взема точковата разлика.

Преди първите срещи от втората фаза на надпреварата, BBALL.BG ще обърна внимание и на лидерите в отделните статистически категории в срещите от първата фаза на Купата на България. Ето и кои са те:

Гардът на Левски Лукойл Патрик Рембърт е водещ реализатор сред играчите от четирите тима. Американецът може да се похвали със средно по 26 точки на среща. След него се нарежда капитанът на Академик Бултекс 99 Васил Бачев, който има средно по 21.5. Баскетболистът на Берое Конър Франкамп е трети с по 21 точки на двубой. В редиците на Академик най-добре стреля Александър Милов с по 16.

Под двата ринга най-добре се справя крилото на Берое Джеймс Уайт с по 10 борби на мач, колкото има и неговият колега Далин Бачински. Питър Олисемека владее нещата в лагера на Академик Бултекс 99 с по 8 овладени под двата ринга топки на среща в турнира досега. Христо Захариев грабва по 7 борби за Левски Лукойл, докато за Академик София отличник е Александър Милов с по 5.5.

Най-добър подавач в лагера на Берое е Конър Франкамп, който има средно по 7.5 асистенции в турнира. Божидар Аврамов има най-много в лагера на столичани с по 5 на среща. Лъчезар Димитров се грижи за точните пасове в Академик София с по 4 на двубой, а Васил Бачев е най-добър за Академик Бултекс 99 с по 3 асистенции.

Лъчезар Димитров е с най-много откраднати топки от четирите тима дотук в турнира, като има по 2.5. Джеймс Уайт и Питър Олисемека правят по 2 открадвания на двубой. Христо Захариев допълва колоната, като има по 1.5 в двата мача на Левски Лукойл в надпреварата.

Патрик Рембърт има най-висок коефициент за Купата досега – 24.5. Конър Франкамп е най-полезен за Берое, като има средно КПД 20. В лагера на Академик Бултекс 99 Васил Бачев оформя среден коефициент 18, а в лагера на Академик София Лъчезар Димитров е с 16 на мач.

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ ВКАРВА НАЙ-МНОГО, БЕРОЕ С НАЙ-МНОГО БОРБИ В ТУРНИРА ЗА КУПАТА

Снимки: LAP.BG и НБЛ