Спартак Плевен няма спиране и продължава със селекцията за новия сезон. След Николай Върбанов и завърналите се Цветослав Острев и Денислав Вутев, плевенчани се разбраха и с Тодор Тодоров и Радослав Кочев, потвърдиха от кпуба за BBALL.BG.

"Очаквам през новия сезон страхотна атмосфера, добър колектив и се надявам да се харесаме на плевенската публика. От дете съм фен на Спартак Плевен и смятам, че на този етап е най-правилното място за моето развитие", заяви Радослав Кочев пред нашата медия. 

23-годишният Радослав Кочев е бивш капитан на Балкан, с който през миналия сезон игра финал в НБЛ. Роденият в Троян баскетболист е част от състава на ботевградчани през последните осем години, като израсна доста под ръководството на треньора Небойша Видич. През 2017/2018 Радослав Кочев реализира средно по 7.7 точки, 4.5 борби и 1.4 асистенции в общо 49 мача с екипа на ботевградчани.

В състава на Спартак се завръща и Тодор Тодоров. 36-годишният баскетболист за последно игра за родния си клуб през 2011/2012, като тогава записа средни показатели от 11.2 точки, 6.9 борби и 1.6 асистенции в 32 двубоя. След това двуметровият център се озовава в Черноморец, но остава там само година преди да подпише с Балкан. Преминава и през Рилски спортист и Берое, с който през 2016/2017 завоюва трофея в Балканската лига, Купата на България и игра финал в НБЛ.

Треньор на Спартак ще продължи да бъде Александър Дяковски, а първата тренировка на плевенчани ще бъде на 27 август.