Един от най-опитните баскетболисти на Спартак Константин Коев ще продължи да радва феновете в Плевен. 196-сантиметровото крило ще стартира трети сезон с екипа в "синьо и бяло".

Много съм щастлив, че оставам в Плевен. Чувствам се прекрасно тук. За този град, баскетболът е нещо повече от игра. Няма и никога не съм играл пред по-вдъхновена публика. Всички заслужават добър отбор, който да ги радва. Ще дам всичко от себе си за това”, заяви бургазлията по повод оставането си в Града под Панорамата.

27-годишният баскетболист се отдава на играта в школата на родния Делфин. Следващата спирка в кариерата му е Черноморец, където за кратко се превръща в лидер на тима. На сметката си има и сезон в немския Дорстен. У нас играе и за Рилски спортист.

През лятото на 2016 г. избира Плевен, като силните му изяви го превръщат в основна част от състава на Спартак. През миналия сезон той записва средно по 15 точки, 6.7 борби и 2.5 асистенции в 31 мача в НБЛ. Победител в конкурса по тройки от последните две издания на Мача на звездите, като през април в Ботевград бе и капитан на един от отборите. 

Вижте го сами: