Четвъртият в НБЛ от миналия сезон Академик Бултекс 99 привлече в редиците си още един българин след Николай Николов. Кариерата си в Пловдив ще продължи Венелин Христов.

198-сантиметровото крило носи екипа на Черно море Тича през последните години, като през миналия сезон записва средно по 11 точки, 4 борби и 2.3 асистенции в 23 мача на “моряците” в мъжкия ни елит. На сметката си той има и Купата на България от 2015 г и бронзов медалист в НБЛ от същата година. Трупа опит и в А група с Икономически университет-Варна.

По-малкият син на една от легендите на шампионския тим на Плама Плевен от средата на 90-те години на миналия век – Пламен Христов се развива в школата на варненци от 12-годишна възраст. Печели златото в държавното първенство за кадети до 16 г. през 2011/2012, а освен това става носител на наградата за MVP. През 2013 г. с варненци той триумфира и в шампионата при 18-годишните. Бивш юношески национал на България.

До този момент Академик Бултекс 99 има и три чуждестранни попълнения. Това са сърбите Никола Вуйович и Младен Виткович, и нигериеца Питър Олисемека. Договорът си с клуба удължи и Александър Груев.