Националът на България Христо Захариев ще има нов отбор. Според Botevgrad.com, 199-сантиметровото крило е информирал днес своя треньор в Балкан Небойша Видич, че няма да остане в Ботевград.

"Христо Захариев бе една от основните ни трансферни цели за предстоящия сезон. Направихме всичко, зависещо от нас да го задържим. Дори на два пъти подобрявахме офертата ни към него. Но той в крайна сметка я отхвърли", обясни изхода от сагата президентът на Балкан Михаил Михайлов.

Според информацията, 27-годишният баскетболист е обяснил пред ръководството на Балкан, че ще продължи кариерата си в Левски Лукойл. За последно Христо Захариев игра за столичани през 2014/2015, като тогава реализира средно по 12.6 точки, 4.4 борби и 2.9 асистенции в 21 мача.

През 2013/2014 Христо Захариев завоюва златен требъл със “сините”, ставайки шампион в НБЛ, в добавка към Купата на България и трофея в Балканската лига. В кариерата си досега той преминава още през Славия, Спартак МВР, Черноморец, Рилски спортист и Лукойл Академик, както и през италианските Болоня, Варезе и Триест.

Биг Зи, както го наричат феновете, се превърна в основна фигура в състава на Балкан през 2017/2018, като с него участва и във ФИБА Къп. С екипа на ботевградчани той записа средни показатели от 13.6 точки, 5.8 борби и 3.4 асистенции в 36 срещи.