Рилски спортист ще разчита на досегашния си наставник Людмил Хаджисотиров и през новия сезон. За 37-годишния специалист това ще бъде трета поредна година като старши-треньор на пейката на самоковци.

Людмил Хаджисотиров поема Рилецо през лятото на 2016 г., като през 2017/2018 под негово ръководство тимът вдига Купата на България във Велико Търново, достига до бронз в Балканската лига и в мъжкото първенство. През миналата есен Рилски игра и в квалификацията за ФИБА Къп. Нещо, който в Самоков отново ще направят през септември.

Още един бронз има Рилски спортист с Людмил Хаджисотиров от мъжкия ни елит от 2017 г., а преди това той бе помощник в щаба на Росен Барчовски в продължение на четири години.

Людмил Хаджисотиров-Удо е роден на 13 ноември 1980 г. Юноша е на ЦСКА, а през 1998 г. е капитан на юношите до 18 г. на европейското първенство във Варна. Същата година заминава за САЩ. Първо учи в "Уинчиндън" и печели титлата в конференция NIPSAC, а през 2000 г. се мести в колежа в Бостън, където записва политически науки. Там е част от отбора Бостън Ийгълс и през 2001 г. става шампион на конференцията Big East. Две години по-късно преминава в Мейн, където е капитан на отбора и учи журналистика и масмедии. През 2004 г. се завръща в България. В кариерата си носи екипите на Левски, Спартак МВР, ЦСКА и Женева. След това се отдава на треньорство.