Първенецът на България Левски Лукойл ще продължи да разчита на досегашния си треньор. И през 2018/2019 Константин Папазов ще води столичани, които под негово ръководство ще се борят и за място в Шампионската лига през есента.

51-годишният специалист изведе Левски Лукойл до златото в мъжкия ни елит през миналия сезон, до финал в турнира за Купата на България и до трофея в Балканската лига. Той се завърна начело на “сините” през 2017 г., след двугодишно отсъствие, в което бе в ръководството на клуба. 

Тити Папазов отдава на треньорството повече от 19 години, в които има на сметката си общо шест титли – четири със “сините” от 2000, 2001, 2014 г. и от тази година, по една с женския Академик Пловдив (2001 г.) и Лукойл Академик от 2005 г., както и пет купи на страната – четири със столичани и една със “студентите” и три трофея в Балканската лига със столичани от 2010, 2014 г. и отпреди няколко месеца.

Обявен е за Треньор на годината у нас през 2009 г. Бивш шеф на НБЛ. Бивш селекционер на България. Към момента е наставник на младежкия ни национален отбор, който финишира на седмо място на европейското първенство, Дивизия Б, завършило в края на миналата седмица в София.

Снимки: LAP.BG и ФИБА