Думата “работа” присъства постоянно в речника на българския национал Александър Везенков. Баскетболистът, който в началото на следващия месец ще навърши 23 години, реши да продължи кариерата си в Олимпиакос. Ето и какво сподели пред официалния сайт на гръцкия гранд:

ОЛИМПИАКОС ПРИВЕТСТВА АЛЕКСАНДЪР ВЕЗЕНКОВ

Много съм щастлив от трансфера ми в Олимпиакос. Вълнувам се, че ще бъда част от толкова голям отбор, с треньор като Дейвид Блат и с толкова добри играчи. Аз ще дам всичко от себе си за тима. Ще подходя усилено към тренировките, с лоялност и отдаденост”, заяви Александър Везенков, който за третo пореднo лято се подготвя индивидуално в Орландо.

Честно казано ми трябваха няколко минути, за да реша да приема предложението на Олимпиакос. Сега обаче не е време за приказки, а за работа. Вече разговарях с Дейвид Блат и съм наясно какво се иска от мен. От моя страна съм готов да дам максимума, за да може Олимпиакос да постигне целите си. За да се случи това обаче са необходими ежедневни усилия от страна на всички. И точно това ще направим”, допълва бившият вече играч на Барселона.

ФРЕНСКИ НАЦИОНАЛ ЗА ВЕЗЕНКОВ: МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НОВИЯ ПРИНТЕЗИС

Не крия, че последните три години бяха трудни за мен, но в Барселона научих много за психологията и за самата игра. Сега се чувствам по-готов. Беше страхотно преживяване. От сега нататък ми предстои ново предизвикателство. Ще тренирам и ще се опитам да помагам колкото се може повече на Олимпиакос”, казва реализатор №1 и MVP на гръцкото първенство през 2015 г. с Арис.

За мен е прекрасно да имам треньор като Дейвид Блат и колеги като Василис Спанулис, Йоргос Принтезис и Костас Папаниколау. Това е друга причина, поради която взех лесно това решение. Те са спечелили всичко. Щастлив съм, че ще имам шанса да се уча от тях”, коментира 206-сантиметровото крило.

В ГЪРЦИЯ: ВЕЗЕНКОВ – СЪКРОВИЩЕТО НА ДЕЙВИД БЛАТ (ВИДЕО)

Отборът за мен винаги е на първо място. Целта ми е под ръководството на треньори и съотборници да се развивам все повече с всеки изминал ден и след това с моето подобрение да бъда полезен на Олимпиакос”, очертава целите си в близко бъдеще Александър Везенков.

EТО КАК СЕ ГОТВИ АЛЕКСАНДЪР ВЕЗЕНКОВ В САЩ (ВИДЕО)