Монтана 2003 се готви за Финалната четворка в Адриатическата лига, която ще се проведе на 24 и 25 март в зала “Младост”. Българският вицешампион ще трябва да се справи с конкуренцията на словенския Целе, на сръбския Цървена Звезда и на черногорския Будучност по пътя към трофея.

В лагера на Монтана 2003 нямат много време за празненства след завоюваната преди няколко дни Купа на България при жените, тъй като поредното предизвикателство за тима на Стефан Михайлов наближава. За него, за емоциите и за всичко най-интересно в Монтана, BBALL.BG потърси една от основните баскетболистки – Христина Иванова. Ето и какво ни сподели тя:

- След като минаха няколко дни, как се чувстваш след като вдигнахте Купата в Перущица?

- Чувствам се много щастлива и удовлетворена от това, което направихме. Но не можехме да си позволим да празнуваме повече от един ден. Още във вторник започнахме да се готвим за събота.

- Кое бе най-силното ви оръжие във финала срещу Берое? Поради независещи от вас обстоятелства, имахте само един мач в турнира.

- Мисля, че отборната ни игра в защита изигра най-важна роля за победата.

- Изглеждате доста сплотени. Каква е тайната на колектива на Монтана 2003?

- Не само изглеждаме, ние сме страхотен колектив и мисля, че това се дължи на приятелските ни отношения извън терена.

- Вече имате два трофея, ако броим и Суперкупата на България. Остават още два. Мислиш ли, че имате сили да се преборите за тях?

- Да, мисля че сме достатъчно мотивирани и натренирани, за да успеем да спечелим всичко до края на сезона. И вярвам, че можем да го направим.

- Има ли нещо специално, което ви казва Стефан Михайлов преди да излезете на терена?

- Ами не, няма нещо определено и специално. Може би да бъдем концентрирани.

- Какво е мнението ти за Адриатическата лига и какви са очакванията ти за Финалната четворка?

- Радвам се, че участваме в този турнир, защото така играем много повече мачове срещу сериозни противници. Мисля, че организацията на лигата е много добра. Очакванията ми за Финалната четворка са първо пълна зала “Младост”, много здрави и oспорвани мачове и дай Боже накрая да сме победители.

- Това, че в българското първенство няма чужденки, според теб помага ли му?

- Смятам, че първенство само с българки помага много на младите момичета да се развиват и да играят повече мачове на професионално ниво.

- Най-щастливият ти момент досега през сезона?

- Моментът, когато вдигнахме Купата преди няколко дни.

- Би ли останала в Монтана и догодина?

- Да, с най-голямо удоволствие.

- Защо феновете трябва да ви подкрепят в събота и неделя?

- Имаме нужда от тяхната подкрепа и се надявам да напълнят залата, защото за нас е голяма отговорност като домакини да играем добре и да се опитаме да дадем 100% от себе си, за да победим.

- Разкажи ни малко за себе си… Кога започна с баскетбола?

- Започнах да ходя в залата като много мъничка, още в 1-ви клас, защото сестра ми тренираше и на мен ми беше интересно да гледам. Винаги, когато не достигаше човек за някой от отборите, аз попълвах бройката. (Смее се)

- Кой е първият ти отбор и първият ти треньор?

- Първият ми отбор се казва Ибър – Радуил, селото, в което съм израснала. Първият ми треньор се казва Станимир Дашев. На него дължа основните и най-важни неща, които съм научила в баскетбола.

- Някой от семейството ти занимавал ли се е с баскетбол или с друг спорт?

- Ами не, сестра ми тренираше, но само докато беше ученичка в Радуил.

- Как си почива и как се забавлява Христина Иванова?

- Обичам да си почивам най-вече на спокойствие вкъщи, а през лятото обичам морето. Забавлявам се винаги когато съм с приятели и със съотборничките ми. Никога не ни е скучно, без значение къде сме.

- За какво си мечтаеш?

- В дългосрочен план си мечтая да съм жива и здрава, за да мога да играя още колкото е възможно повече любимата ми игра. В краткосрочен - да спечелим финала на Адриатическата лига.