Спартак Плевен постигна първата си победа в предсезонната подготовка. Тимът на Александър Дяковски обърна македонския Струмица след 81:73, което му донесе третото място в турнира за Купата на Пловдив. Успехът сложи край на серията от три поредни загуби за плевенчани в контролите и бе извоюван в новата зала “Сила” в Града под тепетата.

Николай Маринов вдъхнови своите след изоставане му от 10 точки на почивка, като навъртя 25 точки на сметката на Спартак, които допълни с 4 борби, 4 асистенции и 3 откраднати топки за 36 минути. Бившият гард на Балкан бе 7/9 бе при стрелбата си от средно разстояние, допълнени от 1 тройка и 8/9 от фаула.

Сърбинът с унгарски паспорт Даворин Кунтич отбеляза 17, които украси с 9 борби, 5 асистенции и 4 откраднати топки. Константин Коев завърши с 15 точки и 7 борби. 

Тайлър Дейл се отчете с 19 точки за Струмица, който доминираше под двата ринга – 46 срещу 36 борби за съперника. Македонците обаче не показаха добър процент в стрелбата за две точки – 43% срещу 68% за плевенчани.

Спартак Плевен стартира новия сезон в НБЛ Виваком след седмица с домакинство на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ СТРУМИЦА – СПАРТАК ПЛЕВЕН