Академик Бултекс 99 се уреди с ново попълнение само 12 дни преди старта на новия сезон в НБЛ Виваком. В тима на Асен Николов през следващите месеци ще бъдe американецът Айзея Умипиг, съобщават от клуба.

Надявам се новият играч да ни бъде полезен през новия сезон”, коментира старши-треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.

183-сантиметровият гард вече е в Пловдив и премина успешно медицински тестове. Дебютът му за новия отбор в Града под тепетата пък може да се състои още на турнира за Купата на града, която ще се проведе на 29 и 30 септември.

25-годишният баскетболист е роден на 25 март 1992 г. в Рентън, щата Вашингтон. В кариерата си досега преминава през колежанските Кол Стейт Фулъртън и Сиатъл. През 2015/2016 американецът е част от състава на словашкия Комарно, с който има мачове срещу Рилски спортист във ФИБА Къп. Тогава той реализира средно по 12.3 точки, 1.5 борби и 5.8 асистенции в 6 двубоя в турнира. От януари тази година пък игра за КВ Титанс в канадската лига.

Междувременно от ръководството на клуба обявиха раздялата си с друг американец - Робърт Дейвис. Двете страни са се разбрали за прекратяване на договора по взаимно съгласие. Академик Бултекс 99 пожелава успех на Роб Дейвис в бъдещата му кариера.

Вижте го сами: 

Isiah Umipig scouting (FIBA Europe cup 2015-2016) from GSports on Vimeo.