Рики Рубио е сред играчите, от които се очаква много на Евробаскет 2017, а моментът да накара критиците си да замълчат може да настъпи още днес. В 18.45 ч. неговата Испания ще излезе срещу Германия в първия 1/4-финал на шампионата в Истанбул.  

 

Много неща в Германия се промениха, защото Дирк Новицки вече не в отбора. Те обаче разполагат с играч от класата на Денис Шрьодер, който е сърцето и душата на тима им. Той е много талантлив и както и преди две години разбрахме, трябва да бъдем много внимателни с него”, заяви гардът на Испания.

Би било обаче сериозна грешка, ако се съсредоточим само върху Шрьодер. Германия разполага и с други добри баскетболисти като Робин Бензинг и Даниел Тайс. Те няма да се предадат лесно и също като нас са готови да се борят за медалите, затова трябва да дадем всичко от себе си”, допълни новото попълнение на Юта в НБА.

Имахме ден по-малко почивка от Германия, но понякога това те държи в ритъм. Най-важното за нас е да си свършим работата в защита и да правим всичко, което треньорът иска. Защото именно тя може да ни помогне да спечелим, ако имаме лош ден в атака”, сподели Рики Рубио.

Срещу Турция атмосферата в залата бе невероятна. Всички бяха срещу нас, а това мотивира невероятно много и можеш само да се докажеш. Интересно ми е какво ще се случи днес и се надявам да има много повече фенове. Все пак Евробаскет е празник именно за тях”, коментира испанецът.