Спартак Плевен се сдоби с първото си американско попълнение от три години насам. В тима на Александър Дяковски за новия сезон ще бъде и бившият възпитаник на университета Чарлстън Седрик Боуен.

За първи път от 2014 г. насам в подкошието на Спартак ще се подвизава янки. Последният такъв бе Джеймс Анакреон, а преди него сънародниците му Роб Престън и Джоузеф Кенерли. Новият гражданин на САЩ, който ще дойде в Плевен, е висок 198 см. и играе на позиция 4. Роден е на 5 септември 1992 г. в Мариета, щата Джорджия.

През миналия сезон той носи екипа на исландския Хаукар, а преди и това на КР Рейкявик, за който реализира средно по 13.2 точки, 6.8 борби и 1 откраднатa топкa в 12 двубоя.

В кариерата си досега Седрик Боуен защитава цветовете и на СЦ Подгорица, за който записва средни показатели от 13.4 точки и 5.6 борби в 17 двубоя. Крилото завършва университетa през 2015 г., като две години по-рано печели титлата в редовния сезон на конференцията Big South в NCAA. Това ще бъде третият му сезон в професионалната кариера.

Вижте го сами: