Академик Бултекс 99 е на финалната права относно селекцията си за новия сезон. В състава на Асен Николов през новия сезон ще бъде и бившият ни младежки национал Паулин Жардим, който през миналия сезон бе част от Рийдинг Рокетс в Първа лига във Великобритания.

181-сантиметровият гард е възпитаник на школата на Хебър, а освен това за кратко носи екипа и на Ямбол. 21-годишният баскетболист бе част от националния ни отбор за младежи, който участва на европейското първенство, Дивизия Б в Гърция и финишира на 18-то място в крайното класиране през миналата година и тогава реализира средно по 1.7 точки, 1.7 борби и 0.8 борби в 6 двубоя на 20-годишната ни формация.

В отбора на Академик Бултекс 99 и през 2017/2018 ще бъдат Мартин Пенев и Илиян Ставрев. Останалите пък са Адриян Секулов, сенегалецът Маодо Нгуйран, американците Робърт Дейвис и Мануел Джонсън, както и Мартин Дурчев, Шакир Смит, Васил Бачев, Васил Михайлов и националът Станислав Ваклинов.

Академик Бултекс 99 ще стартира подготовка на 28 август, а на 13 и 14 септември ще участва на турнир в Ботевград, който Балкан организира в чест на покойния Георги Христов. В надпреварата ще се включат още сръбският Динамик и македонския Работнички на Чавдар Костов.

В края на следващия месец пловдивските “студенти” ще организират и традиционния си турнир за Купата на Пловдив.

Източник: Trafficnews.bg