Четвърти чисто нов чужденец акостира в редиците на Лукойл Академик. Неговото име е Антъни Рафа и идва от италианския Виртус Рома. Рафа е висок 185 см, роден е на 2 септември 1989 г. и играе като пойнт гард, a oт 2013-та има италиански паспорт.

 

През изминалия сезон 28-годишния янки се представя много силно с екипа на клуба от Апенините като в 34 мача регистрира средно по 18.5 точки, 4.3 борби, 3.8 асистенции и 1.0 открадната топка на двубой в Серия А2. Рафа показва успеваемост от 48.6% в опитите си за стрелба от игра, 40.5% от тройката и 73.1% от линията за изпълнение на наказателни удари. В професионалната си кариера американецът се състезава в Иран, Катар и във френския Нант.

В университетската лига на САЩ NCAA защитава цветовете на Coastal Carolina. Антъни Рафа е четвъртото чуждестранно попълнение на ръководството на Лукойл Академик.

Преди него новият треньор Шарон Друкер селектира още трима американци - Далтън Петър - шутинг гард от италианския Риети, Кийт Клинтън - център от гръцкия ПАОК и Джъстин Нокс - тежко крило от друг тим от Ботуша - Фортитудо Болоня. Първото ново име, което шампионите обявиха бе това на един от най-добрите български баскетболисти през последните десетина години, играещи зад граница - Христо Николов, извел полския Остров до бронзовите медали в местната лига пре последния сезон.