Третият от редовния сезон в мъжкия ни елит през миналия сезон Академик Бултекс 99 вече има ново лице и в ръководството си. Бившата националка на България Тина Димитрова ще изпълнява функциите на спортен директор на клуба.

ТИНА ДИМИТРОВА ПРЕД BBALL.BG: ПРЕДИ ВРЕМЕ ДЕВЕТОТО МЯСТО НА ЕВРОПЕЙСКО БЕ РЕЗИЛ

Кариерата й преминава през Марица Пловдив, а след това се отдава на треньорство. Работила е в училищна спортна школа, а след това е била начело на женския Академик. Трупа опит и при подрастващите в Академик Тест и в Левски. Достига до финал в турнира за купата и в първенството през 2005 г. През последните години бе наставник в школата на Римини.

По нейните стъпки тръгват и двете й деца. Дъщеря й Екатерина гради кариера и семейство във Франция, а сина й Димитър е част от шампиона на България Лукойл Академик, както и от мъжкия национален отбор на страната ни, който днес от 18.00 ч. ще приеме Португалия в “Арена Ботевград” в мач от предквалификацията за следващото световно първенство.

През 2005 г. Тина Димитрова бе селекционер на женския национален отбор на България до 20 г. Тогава под нейно ръководство тимът се изкачи в Дивизия А, където завърши на 9-то място на европейското първенство в София.