Проблемите за една от звездите на Оклахома Енес Кантер в родната му Турция са на път да се задълбочат. По-рано днес стана ясно, че бащата на центъра е задържан, като в момента срещу него тече разследване, съобщават медиите в южната ни съседка.

Емет Кантер, който е доктор по професия, най-вероятно ще бъде отведен в град Родосто (б.а. – известен и като Текирда), който се намира на 135 км. западно от Истанбул. Самият баскетболист заподозря в това намеса на правителството, срещу което неведнъж се изказа в последно време.

 

Припомняме, че Енес Кантер не одобрява политиката на настоящия президент на страната си Реджеп Таип Ердоган и през изминалите месеци неведнъж е отправял критики към него в социалните мрежи. Преди седмица турският паспорт на 25-годишния баскетболист бе анулиран, което го остави за ден в Румъния. След намесата на НБА и ръководството на Оклахома обаче Кантер все пак успя да се върне в САЩ. Преди няколко дни пък турското правителство издаде заповед за ареста му, обявявайки го за член на терористична група.