Дарин Великов ще продължи да бъде част от Черно море и през следващия сезон. Това обяви пред picknroll.bg президентът на варненци Павлин Николов. Има голяма вероятност обаче специалистът, който изведе „моряците” до битка за бронзовите медали, да не бъде старши-треньор. Великов пое клуба в много тежка ситуация, борейки се за място в плейофите. В крайна сметка Черно море завърши седми в редовния сезон, а след като елиминира Академик Бултекс 99, се нареди четвърти в генералното подреждане.

В началото на сезона си бяхме поставили цел място в четворката. След като изпитахме трудности през годината, Дарин Великов показа, че е правилният човек и изпълни задачата по най-добрия начин. В последния мач с Рилски не ми хареса, че не се борихме до края, но все пак, умората също си каза думата. На този етап не мога да коментирам какво ще е бъдещето на клуба. Със сигурност ще ви кажа, че максимумът на чужденците ще е двама. Предстои да се съберем ръководството и да решим как ще продължим през следващия сезон. Дарин Великов остава на 99%. Възможно е обаче да не бъде треньор. Обсъдили сме и този вариант, да стане спортен директор. През следващата седмица ще има повече яснота по темата”, сподели Николов.

Ръководството на варненци вече оглежда различни варианти за треньорския пост. В Черно море ще се насочат към чужденец, ако действително Великов стане спортен директор. Една от опциите е Драган Баич, който изведе тима до Купата на България през 2015 г.

Едно е сигурно – догодина ще имаме помощник-треньор, защото тази нямахме, а това не отговаря на критериите на един професионален клуб”, каза още Николов.

Автор: Picknroll.bg