Серхио Люл не спира да впечатлява и по терените в Испания. 192-сантиметровият гард на Реал Мадрид вече е горд притежател на рекорда за най-много асистенции в един мач от плейофите в елитната ACB лига.

MVP в Евролигата през 2016/2017 направи 15 завършващи подавания в първия двубой от елиминациите в испанското първенство, а неговият Реал Мадрид отвя Андора със 107:76 у дома и поведе с 1-0 в серията. “Белият балет” на практика си изкара целия гняв от фиаското във Финалната четворка в турнира на богатите, която се проведе в Истанбул в края на миналата седмица.

29-годишният баскетболист навъртя 4 асистенции за една част срещу Андора, като три от тях бяха завършени успешно в коша на съперника от центъра Густаво Айон. До почивката Серхио Люл увеличи завършващите си подавания до 8, като довърши рецитала си през третия период с нови 7, за да оформи крайния си актив от 15 асистенции.

Трима баскетболисти досега имаха по най-много асистенции в двубой от елиминациите в испанската ACB лига. Това са Майкъл Андерсън, Елмър Бенет и Андре Търнър с по 13 завършващи подавания за своите Севиля и Баскония в периода от 1995 до 2001 г.

За трети път през този сезон пък Серхио Люл преминава границата от 10 асистенции в двубой от испанския шампионат, след като започна с 11 срещу Уникаха Малага в 1 кръг, а освен това направи 13 на 18 март срещу Валенсия.

Вижте сами: