Академик Бултекс 99 не успя да прескочи първия кръг на плейофите в НБЛ Виваком след 1-2 в серията с Черно море. Една добра новина обаче съвсем скоро може да зарадва ръководството на клуба. Пловдивчани може да се преместят в друга зала през следващия сезон, съобщaва SportenPlovdiv.

През последните две години момчетата на Асен Николов използваха зала „Строител“ за домакинските си мачове. В Пловдив обаче съвсем скоро ще бъде открита и чисто нова многофункционална зала на бул. “Васил Априлов” – спортна зала “Сила“.

От ръководството на новата зала са поканили тима да домакинства в нея. Като тепърва предстоят и преговори между двете страни. Залата ще получи Aкт 16 до два месеца, което е добре дошло за Академик. Новият сезон в НБЛ започва най-рано в средата на октомври.

След последния двубой на Академик Бултекс 99 за този сезон срещу Черно море, треньорът на пловдивчани Асен Николов заяви, че тепърва ще се проведат и разговори с играчите от досегашния тим, за да стане ясно кои ще останат и през 2017/2018.