Участникът в елитната Серия А Казерта проявява интерес към български национал. Шампионът на Апенините през 1991 г. иска да привлече в редиците си Станимир Маринов, съобщава Гонг, позовавайки се на италиански медии.

14-ят във временното класиране на италианския шампионат през 2016/2017 търси заместник на напусналия в посока Бейрут Едгар Соуса. От Казерта са готови да предложат на 193-сантиметровия гард договор до края на настоящия сезон. В следващите няколко дни се очаква и развитие около бъдеще на Станимир Маринов.

25-годишният баскетболист се завърна в Балкан през миналата есен след сезон в Сигал Прищина, с който спечели златен требъл – шампионската титла и Купата на Косово, както и трофея в Балканската лига. Преди това Станимир Маринов носи екипите на ботевградчани, както и на Левски и Черно море.

Българската връзка в Казерта е свързана с имената на президента на БФБ Георги Глушков, който печели Купата на страната с него през 1988 г., както и с Деян Иванов, играл за тима през 2014/2015.