Още по темата

Спартак Плевен прекъсна серия от 16 поредни загуби у дома от шампиона Лукойл Академик след като по-рано днес го победи със 108:104 след продължение. Това е вторият успех на “синьо-белите” над “студентите” от 2003 г. след 92:86 през 2009 г. пред верните им фенове в зала “Балканстрой”. Сърцата им сгря четата на Александър Дяковски, водена от крилото Константин Коев, който днес бе над всички с 27 точки.

Бившият капитан на Черноморец, пристигнал в Плевен от Бургас през миналото лято, изравни историческо постижение на големия Илия Станков, който отдаде на Спартак 16 години от своята кариера. Преди седем години именно Станков отбелязва 7 тройки на шампионите, завършвайки с общо 34 точки. Днес тази успеваемост от тройката повтори и Константин Коев, който приключи със 7/13 зад дъгата и стана вторият играч, отбелязвал седем пъти от дистанция в коша на “червените” при победа на своя тим в лигата.

Чувството е неописуемо и още повече, че се случва пред нашата публика. Благодаря на целия отбор и на феновете. Радвам се, че ми се случи да стигна до подобно постижение, което принадлежи на такъв играч. За мен е чест. За първи път бия Лукойл и се радвам адски много. Ще се почерпим, но ще видим какво ще каже ръководството за това. Във всеки мач играем за победа, но най-важното е всички да сме здрави, а за медал мисля, че шансовете ни големи”, заяви героят за Спартак Плевен срещу Лукойл.