Още по темата

Легендарният Майкъл Джордан не се притеснява да отговоря на всякакви въпроси, дори и когато не са отправени от представители на медиите. Преди няколко дни шесткратният шампион в НБA с Чикаго отдели време за всички възпитаници от кампа си, които се интересуват от различни теми, свързани с кариерата му.

Собственикът на Шарлът разкри, че ако бе в разцвета на силите си, би избрал лидерът на Кливланд Леброн Джеймс за игра едно на едно пред Стеф Къри най-вече заради физиката. Джордан стигна по-далече и дори добави, че ще се справи с Краля в единоборството помежду им.

Двукратният златен олимпийски медалист със САЩ от Лос Анджелис 1984 и Барселона 1992 би заложил на Дийн Смит за треньор, ако имаше възможност да играе още един мач в лигата. Джордан израства под крилото на бившия наставник и легенда на Северна Каролина, който си отиде от този свят през февруари след като дълго време лекува здравословни проблеми.

Майкъл Джордан застана зад колегата си Скоти Пипън в дебата с Шакил О`Нийл. Последните двама си спретнаха сериозен спор в социалните мрежи преди няколко седмици, като Шак изрази сигурността си, че най-добрите петима играчи на Лейкърс (б.а. самият той, както и Меджик Джонсън, Коби Брайънт, Елджин Бейлър и Карийм Абдул-Джабар) могат да победят с разлика звездната петица на Булс, съставена от Дерик Роуз, Майкъл Джордан, Скоти Пипън, Денис Родман и Хорас Грант. Това твърдение не се хареса много на Пипън, който набързо припомни на колегата си за шестте шампионски титли на Чикаго в НБА през 90-те години на миналия век.

Реализатор №1 в плейофите на НБА за всички времена допълни още, че поддържа приятелски отношения със звездата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт, въпреки че е откраднал всичките му движения. Джордан обясни, че гардът е дал много от себе си за лигата и го обича като брат. 

Майкъл Джордан може да бие Джеймс в игра едно на едно