Още по темата

Испанският гранд Барселона се похвали официално с едно от новите си попълнения през настоящото лято – Александър Везенков. 206-сантиметровото тежко крило подписа своя четиригодишен договор с каталунците преди няколко седмици, а понастоящем се подготвя индивидуално в САЩ.

Везенков за първи път облече екип с емблемата на Барса, макар и тренировъчен. Следващото изпитание за 19-годишния българин бяха продължилите четири часа медицински прегледи.

В Барселона пък се хвалят с реализаторските умения на българина, който бе избран и за MVP на гръцкото първенство през миналия сезон със средно по 17 точки в общо 35 мача на Арис. През последните няколко години Везенков трупа опит с екипа на солунчани, като бе сред лидерите за отбора си през 2014/2015.

Барселона ще разчита на борбеността на Везенков, който оставя срещу името си средно по 7.3 овладени отскочили от двата ринга топки през миналия сезон с екипа на Арис. Специалистите в Испания не пропускат да отбележат и силната игра в защита на топстрелец №1 на европейското за младежи до 20 г. на остров Крит през 2014 г.