Още по темата

Сакраменто е готов да върне в САЩ една от легендите си Предраг Стоякович. Ръководството на “кралете” предлага пост в управата на световния шампион с бивша Югославия от Индианаполис 2002, съобщават медиите отвъд океана.

Вицепрезидентът по баскетболните операции на Сакраменто Владе Дивац лично е настоял неговия бивш съотборник Педжа Стоякович да му помага в клуба. Двамата играят заедно за Кингс от 1998 г. до 2004 г., като извеждат отбора до три полуфинала и финал в Западната конференция на НБА.

Стоякович, чийто №16 в Сакраменто бе изваден от употреба през декември 2014 г., бе сред гостите на Лятната лига в Лас Вегас преди седмица. Шампионът в НБА с Далас през 2010/2011 най-вероятно ще обяви окончателното си решение през септември.

38-годишният Стоякович поема към САЩ през 1998 г., въпреки че две години по-рано е избран от “кралетe” в драфта на НБА под №14. Дебютът му за Кингс съвпада и с първата година в Сакраменто на колегата му Владе Дивац. През следващите няколко сезона заедно с Боби Джаксън, Дъг Кристи, Брад Милър и Скот Поланд, двамата превръщат Сакраменто в един най-добрите отбори на Запад.

В кариерата си отвъд океана Стоякович защитава още цветовете на Индиана, Ню Орлиънс и Торонто. Заедно с Владе Дивац печели европейското злато за тима на бивша Югославия на първенството на Стария континент през 2001 г. в Турция.