Какво се случи: Норт Уест вдигна Купата на НАЛБ. Пред препълнените трибуни на столичната “Овергаз Арена” тимът на Леон Лалов се справи с шампиона в Националната аматьорска лига по баскетбол Брикс с 63:60 в оспорван финал на турнира. 

Повратни моменти: Брикс държаха инициативата през по-голямата част от двубоя, но Норт Уест все пак не се предаде и се вдигна на щурм. По-малко от минута преди финалната сирена Ивайло Константинов не трепна от тройката за 60:59 за Брикс, но в самия край на срещата кош на Калоян Николов и два успешни наказателни удара на Димитър Минев изведоха Норт Уест до успеха с 63:60. 

Най-добрите: Калоян Николов и Емил Петров отбелязаха по 19 точки за победителите. Първият бе избран и за MVP на надпреварата със средни показатели от 23.6 точки, 10.6 борби, 2.6 асистенции в общо 7 мача на Норт Уест. Капитанът Ивайло Константинов бе най-резултатен за Брикс с 19 точки, 8 борби и 6 асистенции. Петрослав Зафиров и Филип Сребров реализираха по 11. 

Любопитно: Бронзовите медали в турнира останаха за Политехника. Тимът на Янко Янчев отказа Кучетата от Младост с 89:80 в мача за третото място.