Какво се случи: Брикс се наложиха над Олд Таймърс със 74:64 в мач №1 от финалната серия за титлата в Националната аматьорска лига по баскетбол. Двата състава ще премерят сили и утре, когато може да стане ясен и тазгодишният шампион, на когото ще са нужни две победи от три срещи. 

Повратни моменти: "Тухлите" започнаха уверено и държаха контрола в двубоя напълно до почивката. След 20 минути на игрището в "Овергаз Арена" таблото светна при 39:32 за комфортен аванс на Брикс. "Старовремците" се вдигнаха на щурм след завръщане от съблекалнята и след наказателен удар на Горан Кошанин изравниха до 46:46. Сблъсъкът продължи кош за кош до средата на заключителната четвърт, когато тройка на Филип Сребров даде окончателно преднина на победителите при 53:50. След това разликата продължи да расте. 

Най-добрите: Ивайло Константинов записа дабъл-дабъл от 27 точки и 12 борби за успеха. С 19 точки завърши Филип Сребров, а с 10 се включи Петрослав Зафиров. За Олд Таймърс Христо Гатев вкара 18 точки. С 14 остана Васил Голов.

Любопитно: Брикс доминираха в подкошието с 37 борби срещу 28 за съперника. Решаваща се оказа и по-добрата стрелба на "тухлите", както от далеч - 43% срещу 21% за Олд Таймърс, така и от средна дистанция за съответно 47% и 37%. 

Какво предстои: Вторият двубой е утре (21 юни) от 18:00 ч., отново в "Овергаз Арена".