Служебна загуба за НСА срещу Олд Таймърс излъчи първия финалист за сезон 2014/2015 в Националната аматьорска лига по баскетбол. "Студентите" не се появиха за двубоя вчера (6 юни), което автоматично прати "старовремците" в решителната битка за златото срещу победителя от другата полуфинална двойка София Суперсоникс/Брикс. 

НСА взе решение да бойкотира след случилото се по време на мач №1 на 24 май, когато Олд Таймърс спечелиха с 82:67. "Студентите" поискаха смяна на датата за провеждане на срещата заради намален състав, но от ръководството отказаха поради изрично правило в Наредбата на аматьорската лигата за заявка за промяна минимум 72 часа преди началния час на двубоя. 

НСА все пак започна игра, освен с титулярната си петица, и с една-единствена резерва на скамейката, и дори поведе с 25:21 след първата четвърт. Напрежението натежа малко повече от 30 секунди след началото на второто полувреме. Капитанът и треньор на "студентите" Димитър Търпанов получи техническо, последвано от същото и за Красимир Маринов точно 5 минути по-късно. Нервите взеха връх, когато Търпанов напусна паркета с второ техническо и дисквалификация при 1:56 минути преди сирената. 

След като завърши редовния сезон на второ място при мъжете, и макар с еднакъв брой победи и загуби, отстъпвайки върха на Брикс само по обща точкова разлика от всички изиграни срещи на тимовете, НСА ще преустанови участието си в НАЛБ.  

"Студентите" бяха шампиони за 2012/2013 в последното издание на вече бившата Софийска аматьорска баскетболна лига, която бе под егидата на БФБаскетбол, но която спря да съществува в името на това в София да има една обединена лига с качествени отбори, НАЛБ остана единствената алтернатива за организиран аматьорски шампионат в столицата.