Какво се случи: НСА зае последното вакантно място в полуфиналите на Националната аматьорска лига по баскетбол след като затвори серията с Политехника с категорични два последователни успеха. След 89:66 в първия двубой, късно снощи "студентите" наложиха волята си и във втория - с крайното 89:75. 

Повратни моменти: НСА диктуваше напълно темпото в срещата и спечели всяка една от четирите части. На полувремето авансът на "студентите" бе 44:38, но след завръщане от съблекалните разликата набъбна до двуцифрена. Време и сили за обрат вече нямаше. 

Най-добрите: Галимир Томов поведе победителите с 32 точки и 9 борби. Цветан Стоилов го последва с дабъл-дабъл от 18 плюс 15 борби, а с по 10 точки се разписаха Борис Бракалов и Димитър Търпанов. Капитанът на НСА стигна и двойни показатели с още 14 овладени отскочили топки. За Политехника с 24 точки завърши Йордан Георгиев. Георги Гулабчев вкара 14, а с 11 остана Орлин Атанасов. 

Любопитно: В полуфинала "студентите" ще спорят с Олд Таймърс. В другата двойка за място на финал ще се борят Брикс и София Суперсоникс. 

Какво предстои: Серията продължава до два успеха в три срещи, а първата е утре (24 май) от 16:15 ч. в "Овергаз Арена". Вторият сблъсък е на 6 юни (събота) от 14:30 ч.