Още по темата

Поредната глава в историята на Евролигата бе пренаписана преди броени часове. По време на последния двубой от програмата на 10 кръг в Топ 16 между Армани Милано и Уникаха Малага бе премината границата от 500 000 точки в историята на най-силната надпревара на Стария континент.

Автор на историческия момент бе тежкото крило на Уникаха Малага Калеб Грийн. В началото на третия период на срещата в Милано американецът бе точен от далечно разстояние и остави името си със златни букви в съкровищницата на Евролигата, която е създадена през 2000 г.

Точният изстрел идва близо 14 години и 5 месеца след като легендата Дино Раджа вкарва първия кош за Олимпиакос срещу Реал Мадрид в първия мач на новия турнир на 16 октомври 2000 г.

Общо 81 отбора допринасят за това постижение през годините, като лидер при най-резултатните тимове е Лаборал Куча с общо 26 142 точки. Сред големите звезди, оставили своя отпечатък за рекорда, е капитанът на Барселона Хуан Карлос Наваро. Испанският гард е водещ реализатор в надпреварата с общо 3600 точки.   

Баскетболната Евролига изрази своите благодарности към всички клубове, играчи, треньори, съдии и фенове, които направиха възможно това събитие. 

Евролигата - 500 000 точки