Какво се случи: Армани Милано удържа Уникаха Малага за 90:86, с което зарадва феновете си в "Медиоланум Форум" с първа домакинска победа в Топ 16 на Евролигата. Италианците запазиха живи надеждите си за плейофи с баланс 3-7 и шесто място в група Ф на турнира, докато испанците остават закотвени на дъното с 2-8. 

Повратни моменти: Историческата нощ за Милано започна със специална церемония, в която под бурните аплодисменти на публиката бе изваден от употреба екипът с номер 8 на бившия треньор и топреализатор на тима за всички времена Майк Д'Антъни. Вечерта ще бъде запомнена и с тройката на Кейлъб Грийн в началото на втората част, която бе 500-хилядната точка в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Отново той даде 7-точков аванс на гостите, но след голямата почивка Милано излезе окончателно напред със серия от 11-0 за 54:47. Най-голямата разлика в двубоя пък бе отчетена при 77:64.

Най-добрите: Алесандро Джентиле бе най-резултатен за победителите с 23 точки. Самардо Самюълс добави 19 плюс 7 борби. За Малага Кейлъб Грийн подобри личния си рекорд на 22 точки. 

Армани Милано - Уникаха Малага - 90:86, Евролига, Топ 16