Още по темата

Сакраменто търси нов треньор под дърво и камък. Най-вероятният избор пред ръководството на Кингс е бившият наставник на Денвър  Джордж Карл, съобщават американските медии.

Преговорите между “кралете” и агента на Карл са в разгара си, но двете страни все още не могат да постигнат съгласие относно четвъртата година от предстоящия договор. Генералният мениджър на “кралете” Пит Ди`Алесандро ще трябва да намери начин да разреши тази спънка, ако иска на пейката на тима най-добрия треньор в НБА през 2013 г.

Ако поеме Кингс, Карл ще трябва да се справя с трудния характер на центъра ДеМаркъс Казънс, който пък си пожела бившият наставник на Голдън Стейт Марк Джаксън.  

Отвъд океана вече шушукат, че сделката между Карл и Кингс ще бъда обявена официално след паузата за Мача на звездите. Бившият гард на Сан Антонио ще замени на поста временно изпълняващия длъжността Тайрън Корбин. Двете страни най-вероятно ще си стиснат ръцете на подходяща сума в порядъка между $ 4 или 5 млн. на година.

63-годишният Карл е един от деветима треньори, преминали границата от 1000 победи в лигата отвъд океана, извеждайки Оклахома (б.а. тогава Соникс) до финали през 1996 г., Милуоки до финали в Източната конференция през 2001 г. и Денвър до рекорд от 57 победи по време на редовния сезон, включително 38-3 в “Пепси сентър” през 2012/2013.