Още по темата

Лейкърс се наложиха над Минесота Тимбъруувс със 100:94. Но не това бе акцентът на вечерта. Рекордът на Великия Майкъл Джордан бе подобрен.

Коби Брайънт има повече от 11 хиляди наказателни удари в кариерата си в НБА. Виждал е много критични моменти. Някои от тях са били наградени с пръстени в края на сезона, други - не.

През изминалата нощ обаче Коби отбеляза 26 точки и общо 32 293-та си, прескачайки третия във вечната ранглиста на топреализаторите на лигата - Негово Въздушно превъзходителство. "Черната мамба" имаше нужда от 9 точки, след като пропусна четири от първите си пет стрелби, но застана на фаул линията при 5:24 минути до края на първото полувреме. По този начин единствените с по-добри резултати в историята на Асоциацията остават Карим Абдул Джабар (38 387) и Карл Малоун (36 928).

“Излизаш на терена и ясно осъзнаваш, че публиката очаква да направиш нещо толкова голямо. За мен е нещо специално. Чувство на гордост, че можеш да се мериш с най-великите”, заяви Брайънт.

Коби получи прегръдки за поздрав от съотборниците си и част от момчетата на Минесота, някои от които са били едва на около годинка, когато суперзвездата на Ел Ей стъпва в лигата през 1996 г. Публиката пък вече бе на крака и дереше гърло с "Коби! Коби!", оглушавайки залата с аплодисменти.

Брайънт наниза 10 от точките си в заключителните 5 минути, включително решителна тройка по-малко от 60 секунди преди сирената, което пък подпечата успеха в Минеаполис.

"Езерняците" гостуват на Индиана още тази нощ. Тимбъруувс пък ще пътуват до Вашингтон утре.

Лейкърс - Миннесота - 100:94, НБА Редовен сезон