Още по темата

Евролигата продължава да вдъхновява най-добрите играчи на Стария континент. Поредният рекорд в най-силната европейска клубна надпревара бе подобрен преди броени часове. Гардът на Цървена Звезда Маркъс Уилямс постави ново най-добро постижение в турнира по асистенции в един мач – 17.

Постижението на 191-сантиметровия американец прати в миналото това на бившия гард на Нанси Джон Линън от ноември 2011 г. – 15 завършващи подавания. Уилямс постави новия рекорд в Евролигата в края на първото продължение на сблъсъка между Галатасарай и Цървена Звезда.

За Маркъс това е трети сезон в най-силната европейска клубна надпревара и първи с екипа на сръбския гранд. Предишното му най-добро постижение по асистенции в турнира е от ноември 2013 г. с екипа на Локомотив Кубан в мач срещу Лаборал Куча – 9.

Рекордът по асистенции на Уилямс бе поставен в един от най-интересните мачове в турнира, в който за първи път от две години два отбора отбелязват общо 213 точки. Двубоят влиза в Топ 10 на най-резултатните в Евролигата през настоящия век.