Какво се случи: Турският гранд Галатасарай постави на сметката си трета победа в Евролигата. Пред 8143 души в “Абди Ипекчи Арена” тимът на Ергин Атаман се наложи над Цървена звезда със 110:103 след две продължения в мач от група Д на турнира. Двата отбора вече имат баланс от 3 успеха и 3 поражения в този поток. 

Повратни моменти: След равностоен и изпълнен с обрати двубой двата отбора оставиха развръзката за самия край. Калинич не трепна на три пъти от линията за изпълнение на наказателни удари, а тройка на Ерцег прати мача в продължение след 82:82. Двата тима отказваха да загубят и влязоха във второ допълнително време, а там точната ръка на Аройо порази на три пъти от тройката Цървена звезда за крайното 110:103. 

Най-добрите: Зоран Ерцег изпъкна за Галатасарай с 32 точки и 14/14 от фаула. Карлос Аройо добави 26 точки и 6 асистенции. Керем Гонлюм и Ендер Арслан се отчетоха с по 15 точки. Синан Гюлер остана с 10 точки и 8 борби. Лука Митрович остана на крачка от най-доброто си постижение и реализира 30 точки за Цървена Звезда. Бобан Марианович бе много полезен и записа дабъл-дабъл – 23 точки и 17 борби (б.а. най-много в един мач от Евролигата през последните три сезона). Никола Калинич добави 21 точки и 4 борби.   

Какво предстои: На 27 ноември Цървена Звезда приема Нептунас, а ден по-късно Галатасарай гостува на Валенсия. 

Галатасарай - Цървена Звезда - 110:103, Група Д, Евролига