Още по темата

В навечерието на първия си официален мач от повече от 10 месеца насам, Коби Брайънт е максимално подготвен за предизвикателстата на новия сезон в НБА.

“Знам колко усилия полагам всеки ден по време на тренировките. Това не се вижда от хората. Моите съотборници знаят и разбират ситуацията около мен. Надявам се всички да видят най-доброто от мен през следващите месеци”, заяви 198-сантиметровият гард на Лос Анджелис Лейкърс.

Брайънт участва в едва шест двубоя за “езерняците” през 2013/2014 след като премина продължително възстановяване от операция на ахилесовото сухожилие и фрактура на лявото коляно. Коби обаче ще бъде на линия за Лейкърс на старта срещу Хюстън. За него това ще бъде първа официална поява на паркета от 17 декември 2013 г.

36-годишният Брайънт напомни за себе си по време на предсезонната подготовка, като в последните три мача на Лейкърс записа средно по 26.6 точки. Новият треньор на “езерняците” Байрон Скот е на мнение, че Коби може да получи средно по около 30 минути на паркета.  

“Всеки ден се събуждам с мисълта, че пъзела ще се нареди. Ситуацията при нас е като къща, която е разрушена и трябва да бъде изградена отново”, обяснява още петкратният шампион с Лейкърс в лигата отвъд Океана.

В Ел Ей ще трябва да се справят без Пау Гасол, който през изминалото лято се отправи към Чикаго, както и без гарда Стив Неш, чийто сезон завърши преди да започне след контузията в гърба. Лазарета в Лейкърс допълват Ник Йънг, Райън Кели, Ксавиер Хенри и Уейн Елингтън.

Според специалистите, възможността Лейкърс да пропуснат плейофите за втора поредна година за първи път от 1974-1976 е доста голяма. Брайънт все още не се наеме с прогноза как ще протече сезона за “езерняците”, но желанието му за игра и обичта към НБА никой не поставя под съмнение.

“Не мога да бъда по-щастлив. Наистина съм доволен. Организация като НБА работи на високо ниво. Чувствам се благословен, че имам шанса да бъда част от отбор като Лос Анджелис Лейкърс”, коментира още Коби.

MVP в лигата през 2008 г. е наясно с мненията на критиците. Самият той обаче е готов да отговори на предизвикателството, което определя като лична цел.

“Ще дам всичко от себе си, за да се справя. Този тест е и лична мисия за мен. Ще се забавлявам на паркета и ще опитам да изградя отново нещо голямо. Не мисля за възможността, че мога да се контузя отново. Просто ще изляза на терена и ще си свърша работата”, завърши двукратният златен олимпийски медалист със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012.  

Коби Брайънт - Последната глава