Още по темата

Баскетболът е в кръвта на Хрисимир Димитров и той не издържа дълго далеч от терена. 40-годишното крило, което сложи край на кариерата си преди година, дебютира в НАЛБ с фланелката на София Суперсоникс. След почти 24 години професионален баскетбол, плевенчанинът показа, че се намира в отлична форма като даде тон за победата над Найки със 78:57.

Мачът бе първи от програмата в неделя (12 октомври), а ранният час от 9:15 сутринта не отказа 197-сантиметровата звезда на "свръхзвуковите" и съотборниците му. Те показаха завидна свежест, а Димитров се открои с 19 точки и 8 борби за почти 35 минути. Добре му пригласяше Цветан Маринов, за когото срещата мина под знака на десятката - 10 точки и 10 овладени под коша топки. Както и Мартин Софрониев също с 10 точки.

За Найки юношата на Лукойл Академик Атанас Даракчиев единствен намери верен път към коша, за да достигне до двуцифрен точков актив. 30-годишният бивш гард на Овъргаз и Спартак Капитол МВР напусна терена с 10 точки срещу името си в статистиката, но дори той нямаше ден в стрелбата, както и целият тим на Найки, от които тепъра се очакват силни изяви в НАЛБ.