Още по темата

Рейджон Рондо легна под ножа, заради счупен ляв пръст на ръката. Четирикратният участник в Мача на звездите в НБА се е подложил на спешна операция в петък по обяд и ще отсъства от терените между 6-8 седмици, съобщава Yahoo Sports.

В Селтикс се надяват, че ще запълнят празнината докато трае възстановяването на Рондо като използват услугите на Ейвъри Брадли. Гардът, който вече има четири сезона зад гърба си в НБА, подписа нов 4-годишен договор с "келтите" през юли. Тази роля не му е чужда, защото той покриваше позицията на пойнт гард в Бостън и през сезон 2013/2014, когато Рондо бе зрител в продължение на 40 мача след като претърпя интервенция на коляното.

28-годишният Рондо пострадал при нелеп инцидент в петък сутрин. Подхлъзнал се и паднал в дома си. От известно време насам той постоянно е спряган като напускащ Селтикс - слухове, които се засилиха след катастрофалната последна година за "келтите" в Лигата (25 победи, 57 загуби).  Рейджон досега не е носил екипа на друг тим в НБА, освен на Бостън.