- Разкажи повече за тази прословута диета, която те промени драстично това лято?
- Отказах сладкото и захарта, не вкусих никакви млечни продукти и газирани напитки. Хранех се с месо, риба, зеленчуци и плодове. Никакво пържено и панирано, никакви мазнини. Месото и рибата бяха само на скара и приготвени на пара. Следвах този режим в продължение на 67 дни. Първоначално мислех да е само месец, но след като видях, че ми се отразява отлично, удължих периода. Промяната не е само физическа, тя е и духовна. Аз съм просто друг човек.


- Колко килограма изгуби?
- Няколко, само няколко (смее се). Планирам до началото на новия сезон да кача мускулна маса върху себе си. Трябва да защитя тялото си от контузии и наранявания. Знаете, че всеки излиза срещу мен с единствената мисъл да ме спре. Последното, за което съперниците ми мислят, когато влизат в единоборства, е дали ще ме наранят. Играта ми занапред ще е различна, много по-бърза и експлозивна.

- Кайри Ървинг наскоро бе избран за най-полезен и на световното в Испания, а САЩ спечели титлата. Какво да очакват хората от вашия тандем в Кливланд?
- Съвсем скоро Кайри Ървинг ще бъде най-добрия гард в НБА. Вярвам, че това ще донесе само позитиви на Кливланд. Нямам търпение сезонът да започне. Ставаме страхотен тим. Имаме и Кевин Лав, за когото мога да кажа, че е сред най-добрите тежки крила в Лигата. Да не кажа, че е най-добрият, защото все пак на тази позиция играят още Тим Дънкан, Дирк Новицки, Крис Бош, Пау Гасол, Ламаркъс Олдридж.

- Голямото трио на Маями бе Дуейн Уейд – Крис Бош – Леброн Джеймс. Можем ли да говорим за голямо трио в Кавалиърс: Кайри Ървинг - Леброн Джеймс – Кевин Лав?
- Подобни сравнения със сигурност ще плъзнат, но те са положителни. Историята го е доказала. Достатъчно е да си спомним за триото на Лейкърс Джери Уейст – Елджин Бейлър – Уилт Чембърлейн, или Меджик Джонсън – Карим-Абдул Джабар, Джеймс Уорти, на Бостън: Лари Бърд - Кевин Макхейл – Робърт Периш, на Чикаго: Майкъл Джордън – Скоти Пипън – Хорас Грант; Майкъл Джордън – Скоти Пипън – Денис Родмън; Майкъл Джордън – Скоти Пипън – Тони Кукоч. Винаги ще има някое голямо трио. Така е от времената на Бил Ръсел, Джон Хавличек и Боб Кузи. Легендите са като динозаври. Те са част от вечността.

- Има ли урок, който си научил от Майкъл Джордън?
- Остава и да няма. От Майк научих, че по-важно от победата няма и не може да има. Трябва да работиш, за да побеждаваш. Да се изцеждаш, за да станеш по-добър и да можеш да доминираш. Стремежът, трудолюбиието, упоритостта, жаждата за успех. Всичко това съм научил от него.

- Има ли загуби, от които все още да те боли?
- Има загуби, от които все още се чувствам некомфортно и усещам горчив вкус. Имам обаче достатъчно време пред себе си, за да сложа обратно нещата по местата.