Продължава серията от интервюта с представители на вече записалите се отбори за сезон 2014/2015 в НАЛБ. До момента 13 отбора са подали заявки за участие, а крайният срок изтича след месец.

Ред е на Александър Сотиров (№77 на снимката) от Дефект. Тимът е сред новите участници в НАЛБ, но Сотиров има опит в лигата като част от друг отбор - Орландо през 2011/2012. Сашо е със сериозна баскетболна визитка. От две години насам работи като журналист в един от водещите спортни сайтове у нас - sportal.bg.

НАЛБ: Здравей! Дефект е един от сигурните участници за предстоящия сезон. С какво НАЛБ ви спечели?

Александър Сотиров: Две поредни години играхме в друга аматьорска лига, но виждахме какво се случва с НАЛБ, защото част от нас имат опит още от дебютния сезон. Хареса ни начина, по който се развива лигата и не беше трудно да решим да се запишем и отново да съберем отбора. При всички положения условията и организацията бяха ключови за решението ни.

НАЛБ: Дефект е нов за НАЛБ, но голяма част от играчите сте участвали в НАЛБ и преди. Какви са очакванията и целите ви?

Александър Сотиров: Очакванията ни са за оспорвани и интересни мачове. Не бих казал, че имаме цели, просто искаме да играем баскетбол и да се забавляваме.

НАЛБ: С мотото на НАЛБ „От любов към играта!” ли може да се опише и идеята за Дефект?

Александър Сотиров: Абсолютно. Дори описанието на скромната Фейсбук страница на нашия отбор е такова – For the love of the game.

НАЛБ: Работиш в един от най-големите спортни сайтове в България. Познаваш цялостното положение, в което се намира баскетболът ни. Счташ ли, че една от големите цели пред НАЛБ, а именно обединение на хората , които истински обичат баскетбола, е постижима?

Александър Сотиров: Играта може да върви напред, единствено ако наистина всички са обединени и добронамерени. Но със сигурност винаги ще има хора, които ще поставят себе си преди баскетбола.

НАЛБ: Участвал си в НАЛБ с Орландо, а си наясно и с развитието на лигата. Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Александър Сотиров: Не бих казал. От това, което съм видял до момента, НАЛБ се движи възходящо и постоянно има нови неща и детайли, които радват, както участници, така и фенове.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Александър Сотиров: Със сигурност НАЛБ обединява хората, обичащи баскетбола и ако продължава да го прави – какво по-хубаво от това.

Автор: Мартин Механджиев